Ženy po čtyřicítce jsou v tom nejlepším věku

12.11.2013 09:19

Ženy po čtyřicítce jsou v tom nejlepším věku ...

Ženy po čtyřicítce jsou v tom nejlepším věku ...mají ještě dostatek sil, zároveň mají řadu životních zkušeností a vědí, co mohou od života – a od mužů čekat. S přibývajícími léty jsme ale nuceny se o svoji pleť starat stále více, lépe a účinněji. Příznaky stárnutí sice nezastavíme, ale můžeme je zpomalit. Ve věku okolo čtyřiceti let už nestačí používat jenom hydratační krém ani krém na první vrásky. Měly by to být produkty, které jsou už určeny pro zralou ženu. V tomto věku obvykle řešíme problémy s vráskami, ztrátu pružnosti pleti a hydrataci, proto je nutné vybírat si komplexní přípravky

Po čtyřicítce je čas pro pravidelnou výživu pleti, vitaminy a minerály

„Stárnutí kůže je přirozený biologický děj.,, Stopy času nelze ho úplně zastavit, je ale možné je účinně ovlivnit. Péči o pleť musíme tedy přizpůsobovat nejen jejímu typu, ročním obdobím, ale také věku. V každém věku života si naše pleť žádá specifickou péči. Pleť s věkem vysychá a není schopná zadržovat vláhu stejně jako v mladším věku. Postupem času je tedy vhodnější silně hydratační krém a výživné sérum na noc a přes den oční krém a lehčí hydratační krém. Pravidelný peeling a pleťové masky  pomohou udržet pleť svěží. Pijte hodně vody a ujistěte se, že vaše strava obsahuje hodně antioxidantů (ovoce, zelenina).

I úbytek hormonů způsobený menopauzou

se také samozřejmě projevuje i na pleti. Ta je díky úbytku hormonů vysušená, bez jasu, kůže začíná klesat a není nic neobvyklého.
Nastává čas na koncentrovaná séra s obsahem kolagenu a s antioxidačními a hydratačními schopnostmi. Vrásky se prohlubují, kontury tváře povolují, pevnost pokožky se snižuje a tvář ztrácí jas. Pleť je jakoby povadlá, unavenější a bledší, kůže se ztenčuje a hlavně přibývají a prohlubují se vrásky.
Přísun živin musí být pravidelný, jinak se nedostatek vitaminů okamžitě projeví na vašem vzhledu.

Na prvním místě v péči o pleť by mělo být  čištění pleti.

Ideálně dvakrát denně, ráno a večer. Kolem čtyřicítky však nestačí pouze jeden přípravek, každá žena by měla mít po ruce čistící přípravky jako odličovač očí, tonicum, mléko, pěnu nebo jakoukoliv čisticí emulzi, která odstraní nečistoty z pleti.

Kůže kolem očí je mnohem jemnější

než v obličeji, proto vyžaduje jiné složení krému než pokožka na tváři. Je dobré, jestliže od pětadvaceti let začnete kombinovat oční séra s očními krémy, zpočátku alespoň na noc. Hydratace, regenerace, výživa – vše, co potřebuje vaše pleť, musíte očím dopřát nejméně dvojnásobně.

Kdo si stěžuje na šedou pleť bez jasu

měl by sáhnout po peelingu a šetrném mycím obličejovém gelu, jímž se odstraní vrchní odumřelé vrstvy pokožky. Rozhodně si však nedrhnete pleť peelingem každý týden! Po třicítce se kůže stává křehčí a sušší a velké množství peelingů způsobí, že se ztenčí ještě víc, a tak si vlastně sama zaděláte na vrásky. Pokud máte pleť mastnou, provádějte mechanický peeling jednou za deset až čtrnáct dní, u mastnějších partií (T-zóna) jednou týdně. Nezapomínejte ani na péči o krk, dekolt a zbytek těla. I na těchto místech pokožka ztrácí postupem věku pružnost, hydrataci a vznikají vrásky.

Bílkoviny (kolagen a elasten)

jsou zodpovědné za její pružnost, se zredukují dokonce o dvě procenta ročně. Pleť ztrácí potřebnou hydrataci a je sušší a citlivější na vnější vlivy. Výsledkem je ochablá pokožka a hlubší vrásky.
Je čas na  stimulaci kyseliny hyaluronové, která obnovuje buňky, čímž zajišťuje hydrataci. V kosmetických přípravcích hledejte i jojobový olej, výtažky z mořských řas, žita a vitaminy – bojují nejen proti vráskám, ale také stimulují regeneraci pleti a zaručují přirozenou ochranu.

Není výjimkou, že se na obličeji, krku, dekoltu i rukou začnou objevovat pigmentové skvrny. I ty můžeme zmírnit doplňováním kolagenu a peelingem. Tělu dodávejte zinek, vápník a vitamin C, které mají také blahodárný účinek i na pleť.

Základem je dodržovat hlavní zásady péče o pleť, tedy vždy mějte kvalitní kosmetiku zajišťující dostatečnou hydrataci, výživu pleti a UV ochranu, dbejte na životosprávu a omezte kouření a alkohol, atd. Významný vliv na kvalitu pleti kromě pravidelného používání kosmetických přípravků mají zejména stravovací návyky a životní styl.
 

Příznaky stárnutí sice nezastavíte, ale můžete je zpomalit. Vaše pleť vám bude vděčná a vy se budete cítit lépe

další články najdete zde

zdroj:

  • www.kolagen.wbs.cz