Co je KYSELINA HYALURONOVÁ?

10.11.2013 18:41

Co je kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová učinila revoluci na celosvětovém trhu s kosmetickými doplňky pro péči o pleť. Doplňky obsahující kyselinu hyaluronovou jsou v současnosti hitem na trhu pro kosmetické, výživové a lékařské produkty.

Kyselina hyaluronová neboli hyaluronan je stejně jako kolagen látka tělu vlastní a je součástí kožní vrstvy.  Jde o přirozeně se vyskytující látku, kterou běžně najdeme v lidském těle. Nachází se zejména v pojivové tkáni, najdeme ji v očním sklivci, v kloubech a samozřejmě také v kůži.

Dokáže vázat vodu v kůži a díky tomu dochází v místě aplikace ke zvětšení tkáně, následnému nadzvednutí kůže, vyhlazení vrásek a zvýšení pevnosti pokožky. Její největší účinek je zaznamenán ve střední úrovni kůže takzvané dermis, kde vznikají vrásky.

Jak se dá kyselina hyaluronová aplikovat?

V podstatě jsou 3 způsoby:

  • Aplikováním kosmetických přípravků s kyselinou hyaluronovou - kosmetické přípravky s kyselinou hyaluronovou patří mezi nejpoužívanější formu aplikace.
  • Vpravováním kyseliny hyaluronové přímo do pokožky - účinná látka v podobě čirého gelu je aplikována pomocí tenké jehličky přímo do míst, které chcete upravit.
  • Kyselina hyaluronová jako doplněk stravy

Řada firem používá kys. hayluronovou živočišného původu a to proto, že to je levnější. Jiné využívají kys. hyaluronovou rostlinného původu - s vysokou molekulární hmotností pocházející z rostliny Cassia angustifolia – kasie úzkolistá (dodává zvlhčujícící a přirozený lifting vnějších částí kůže) - přírodní, botanický polysacharid, který se získává ze zrn rostliny Cassia Angustifolia, rostoucí v Indii. HYALUROSMOOTH™ má dvojí účinek. Polysacharidy vytvářejí na pokožce ochrannou vrstvu, v niž se hromadí voda a vyplňují se vrásky. Díky intenzivní hydrataci dochází k redukci vrásek a pleť je hladší. Srovnávací testy prokázaly, že HYALUROSMOOTH™ je stejně efektivní složkou kosmetických přípravků jako hyaluron sodný.

nebo kys. hyalurnovou s nízkou molekulární hmotností pocházející z glukózy (dodává zvlhčující a přírozený lifting vnitřních částí kůže)

Kyselina hyaluronová

Je přirozená součást pokožky spoluzodpovědná za výstavbu zdravé kůže. Kyselina hyaluronová se přirozeně vyskytuje i v některých dalších tělních orgánech, které zvlhčuje a podílí se na jejich správném fungování. Díky své schopnosti vázat na sebe molekuly vody má zásadní význam při hospodaření s vodou v tkáních.

 

Vnější krása je o to cennější, oč více skrývá vnitřní krásy

William Shakespeare

další články najdete zde