Nebojte se cítit zdravě

12.11.2013 09:48

Nebojte se cítit zdravě

nebojte se cítit zdravěVypadat stále mladá, svěží, upravená, být zdravá a aktivní – to je dnes předpoklad úspěšnosti jak v osobním, tak i v profesním životě.

„Zdraví je vzácná věc, je to vpravdě jediná věc, která zaslouží, abychom úsilí o ni obětovali nejen čas, pot, námahu, jmění, ale i život; tím spíše, že bez něho se pro nás život stává trápením a strastí. Není-li zdraví, potemní a vyprchají i rozkoš, moudrost, učenost a ctnost.“
(Michel De Montaigne)

Každodenní ,,kolotoč,, - práce, zaměstnání, rodina a související starosti, mnohdy dokáží unavit a vyčerpat tak, že si připadáme o 20 let starší.

A mnohdy ani nepozorujeme různé drobné varovné signály, které vysílá naše vlastní tělo. Většinou je dlouho přehlížíme a nepřikládáme jim velkou váhu, nebo si pomůžeme nějakou pilulkou na bolest.

Jak myslíte, že nás tělo vydrží dlouho varovat?

Vydrží a varuje většinou stále silněji....do té doby, než to zaregistrujeme a zamyslíme se; a pokud ne, tak do doby, než to nějaká přetažená část našeho těla už opravdu nevydrží. To už bývá ale většinou dost pozdě. A pokud se pak zpětně zamyslíme, kdy obtíže začaly, můžeme vystopovat celkem dlouhou trasu zpět.

Naše tělo má schopnost sebeobnovy

pokud mu to tedy sami umožníme, vyslyšíme jeho varování a dopřejeme mu čas a klid na zotavenou. Pakliže ho nevyslyšíme, nemá jinou možnost, než něco a někde ,,vypnout,,.

Už Sokrates říkal, že tělo je jen obalem duše. Jakmile onemocní duše, onemocní i tělo.

Slyšeli jste už o Etikoterapii?

Etikoterapie vidí nemoc jako souhrn symptomů, které jsou viditelným projevem našeho vědomí. Etikoterapie staví na principu, že naše problémy, nemoci, příznaky nemocí a další problémy, nemohou vzniknout sami od sebe, ale vznikají jako vnější (tělesný) projev vnitřního nesouladu uvnitř člověka. Etikoterapie se nezaměřuje na odstraňování příznaků nemocí a osobních problémů, ale na odhalování vnitřních příčin našich potíží.
Všechny z tisíce diagnóz, které známe, vznikají, když se poškodí lidská duše ...


„Všem lidem prospívá dopřát čas od času duši uvolnění. Odpočinek obnovuje totiž životní sílu a veselá nálada prázdnin rozežene každý smutek.“
Seneca
Zastavte se(alespoň občas) a vaše tělo vám poděkuje


 

další články najdete zde