Nedělejte si vrásky v pubertě svých dětí

12.11.2013 10:42

Jo - ono se to lehko řekne....

ale, kdo toto období u vlastních dětí ještě nezažil, ten nepochopí.

I když - mám děti 3 a u každého byla ( ještě je) období puberty jiné.

Možná  to bylo také tím, že první z nejstarších nás ,,proškolila,, v oblasti puberty natolik, že u těch dalších dvou potomků mi toto období připadalo jako cesta růžovým sadem :-)

Ale vůbec je toto období velmi náročné a dokáže rodičům přidělat za relativně krátkou dobu tolik vrásek, že je opravdu někdy obtížné je nésti.

 

Každopádně...doporučuji si přečíst knihu ,,Jak přežít dospívání svých dětí,,- a zjistíte, že v tom nejste sami ;-)
Sheila Dainowová

Dospívání se většinou přižene jako děsivý uragán, vaše roztomilé děťátko se najednou změní: už není roztomilé, vůbec mu nerozumíte a ono se v žádném případě nesnaží rozumět vám. K tomu, abyste toto období ve zdraví přežili, je potřeba správně používat rodičovskou moc. Ta vám pomůže zvládnout situaci, kdy vám "tečou nervy", protože dítě odmítá cokoli doma dělat, vůbec wse neučí, naplno si pouští děsnou hudbu a vodí si domů kamarády, kteří se vám vůbec nelíbí. V této knize najdete rady a cvičení, s jejichž pomocí se naučíte reagovat asertivně, začnete si uvědomovat svá práva a potřeby a ve vyhrocených situacích budete jednat klidně a vyrovnaně. Autorka také ukazuje praktické kroky při řešení konfliktů v oblastech, jako je škola, sex a drogy.

 

A ještě přidám pár tipů, které jsem našla:

Příznakem dospívání je, když si místo „Řeknu to všechno mamince“ začínáte myslet „Hlavně aby se o tom maminka nedozvěděla“.

další články najdete zde